SEPTEMBER 2013

Augustus bleef zonnig en warm. Ongekend zoveel zonnige dagen achter elkaar, heerlijk. In de tuin staan de planten uitbundig te bloeien, hoewel ze nu wel een drupje regen zouden kunnen gebruiken. Langzaam maar zeker wordt het steeds droger. In het kippenhok deed een ongewenste bezoeker, buizerd, zich te goed aan een kip. Gelukkig blaften de honden zo hard dat het daarbij bleef. De twee overgebleven kippen zijn door de schrik nog steeds van de leg.

De 2 geplande workshops werden er 3 en waren erg gezellig en inspirerend. Ik mocht o.a. 3 generaties, oma, moeder en dochter ontvangen, een geweldig leuke dag.

De 2 kunstmarkten waren super. Ik had me drie slagen in de rondte gewerkt om genoeg aanbod te hebben. Heb een nieuwe serie ontwikkeld van jasjes met een soort breuklijnen erin gevilt en met een gebreide raglanmouw. Erg mooi al zeg ik het zelf….. Ook ben ik de vachten meer in de jasjes en hesjes gaan verwerken. Blijkbaar had ik voor ieder wat wils want de  verkoop was overweldigend. Vooral in Ootmarsum was het een drukte van belang en erg gezellig met veel volle terrassen. Mooi weer, geïnteresseerde, en koopgrage bezoekers, en enorm veel complimenten over mijn werk, als ik er aanleg voor had liep ik nu naast mijn schoenen! Maar doe maar gewoon en doorwerken is meer mijn stijl…

ACTIVITEITENAGENDA SEPTEMBER.

zondag 1, kunstmarkt Hoorn

maandag 2, regio-bijeenkomst van de Viltkontaktgroep in mijn atelier.

en een weekje vakantie.

SCHAPENNIEUWS

De wensleydale longwoolschapen zijn toch een beetje bewerkelijker dan de andere… Deze week zijn we ze, amateurs als we zijn, met de kappersschaar te lijf gegaan. De konten en rondom de staart kort geknipt. Dat was een echt vies werkje, ze hebben dunnere mest en een lange behaarde staart en zonder verder in details te treden is het vast wel voor stellen hoe dat er ongeveer uit gaat zien: een knollelandschap van mest achter in die vacht. Na het knippen heb ik de achterkanten nog met water schoon gespoeld, en de hoefjes bekapt dus ze zien er nu weer picobello uit.

AUGUSTUS 2013

Hopelijk hebben jullie allemaal net als ik, kunnen genieten van de mooie maand juli. Heel veel zon en onwaarschijnlijk hoge temperaturen, echt de zomer waar iedereen naar verlangde.

Warm of heel warm en wordt altijd gewerkt. Zo af en toe plakte de wol vast aan de wat warme handen, maar waar een wil is, is een weg! ik heb 3 leuke workshops gegeven, 1x vachten en 2x sieraden. De dames van de tuinclub hebben zichzelf in de gevilte bloemetjes gezet. De bloemen zaten overal, op pols, hals, haar en decolleté, of in een dasje verwerkt. Ze zagen er prachtig uit.

Schaapscheerdersfeest in Orvelte was gezellig, goede sfeer, mooie brink, leuke schaapjes. In Sellingen was het druk en de verkoop prima. Het open atelierweekend werd goed bezocht met geïnteresseerde bezoekers.
Zo vloog de maand voorbij en werd het augustus voor ik er erg in had!
De dahlia’s en de floxen staan vol in bloei, prachtige explosie van kleuren. Heel inspirerend.
Ik neem me altijd voor in de winter een grote voorraad te vilten voor de verkoop in augustus en september maar het is me weer niet gelukt… ik heb wel aardig wat gemaakt maar moet er nog wel even stevig tegen aan! Als de verkoop in Wezep en Ootmarsum tenminste net zo goed loopt als vorig jaar. Zo niet, dan kan ik het fluitend aan.

ACTIVITEITENAGENDA AUGUSTUS.
maandag 5, workshop

zondag 11 kunstmarkt WEZUP

vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 kunstmarkt OOTMARSUM.

vrijdag 30, workshop

SCHAPEN:
De schapen hebben we begin juli behandeld tegen de vliegenmaden met een spulletje dat 16 weken werkt! Ik hoop dat het zo is want dan heb ik echt een zorg minder. Het is voor de schapen veel te warm, ze liggen er maar uitgeteld bij. Alleen Jip staat vrolijk in de brandende zon gras te eten, terwijl de anderen in de schaduw liggen te puffen.