MEI 2014

Nieuw project dekenjasje met vilt gestart. Deze jassen maak ik samen met Claudette van Wollemijntje. Het worden verrassend mooie creaties.

IMG_0004

IMG_0005

IMG_0010

 

 

 

 

 

IMG_0234IMG_0263IMG_0265

 

 

 

 

 

 

 

5 mei zijn de schapen geschoren. Vroeg dit jaar ivm het erge warme voorjaar! Van de gotland, de spelsau en de drentse heideschapen is er nog wol te koop.

Begin mei met de regio een workshop gevolgd bij A3an in Apeldoorn: plantprint en plant verfbad. Een werkje waar je geduld bij op de proef wordt gesteld want nadat je de planten, bloemen en bladeren tussen een lap vilt en zijde gelegd hebt, rol je ze strak op, omwikkel ze met touw en legt ze in een uur in een plantenverfbad. Daarna moet je ze minimaal 3 tot 7 dagen dicht laten zitten. Daarna pas open maken. Wat een verrassend resultaat!

IMG_0269 IMG_0271 IMG_0273 IMG_0298 IMG_0311

 

 

 

 

 

IMG_0295

 

 

 

 

 

 

 

In week 20 was er bij Modern Art in Zandvoort weer een kunstenaarsweek. Mijn shawls en zomerhesjes waren daar te koop.
24 mei kwamen de zusjes Floor en Rosalie kennismaken met vilt. Hun vader had op de veiling van de Rotary Wierden deze workshop voor zijn dochters gekocht. Super lief. Zij hebben hoesjes gemaakt voor laptop, e-reader, I-pad en I-phone. Geslaagde en productieve dag geweest.

IMG_0315fotoIMG_0319

 

 

 

 

 

 

Daarna viel er natuurlijk net als in de rest van Nederland veel te veel water. De schapen liepen te soppen in de wei, wat een ellende.

De maand heb ik afgesloten met het bezoeken van “de dag van het schaap” in Ermelo. geprobeerd heel wijs te worden op gebied van schapen! ik heb een hele goeie  schaar gekocht om ze te bekappen en heb goed gekeken bij de demonstratie. Nu maar hopen dat ik het ook in praktijk kan brengen……

IMG_0003IMG_0001foto[1] Activiteit op 21 juni: kunstmarkt Freylemaborg, Slochteren

 

One Reply to “MEI 2014”

  1. Hallo Eljen,
    Wat een leuke jasjes, je zou het bijna jammer vinden dat het zomer wordt. Die lila heeft mooi patroon; Art Deco! Succes er mee! Groet, Hannie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.