januari / februari 2016

Het vilten gaat weer lekker. Ik heb een mooi ritme gevonden, zodat het goed past in mijn andere, inmiddels opgedane, bezigheden…
3 dagen atelier: 2 dagen “Broos-en” en 1 dag “dikdoek-en”, het maken van dekenjassen. De avonden worden veelal gevuld met spinnen en breien.
Dat is nieuw: van de gekaarde gottlandwol (kaarderij Wollust) spin en twijn ik mijn wol, vervolgens brei ik de mouwen voor een verder gevilt jasje. Het is leuk en inspirerend, en heeeel erg tijdrovend. Daarom zijn deze jasjes alleen op bestelling te koop. Nieuw werk is rechts te zien in diashow.

Spinnen:
Het spinnen begon met wol voor pendikte 6 gebreid, dat vond ik nogal grof. De volgende klos werd pendikte 5, en nu spin ik stabiel voor pennen 3.5!

FullSizeRender IMG_1319

 

 

 

 

 

 

Bestellingen:
Heel geduldig hebben Saar, Liesbeth en Mary gewacht, gewacht en gewacht. Uiteindelijk werd hun wachten beloond met een wensleydale tas, jasje en kraag.

IMG_1303 jasje Liesbeth IMG_1313

 

 

 

 

 

 

Viltexpo:

Op 2 en 3 april sta ik op de viltexpo in de Eusebiuskerk in Arnhem. Het is een jaarlijkse vilthappening. Zien en gezien worden, je mag het niet missen.

IMG_1370

 

 

 

 

 

 

Schapen:
Van de Ullstee heb ik een 1 jaar oud gottland lam gekocht. Ze loopt nu nog in een kudde mee het friese land te begrazen en te bemesten. Als ze weer naar huis gaan komt zij naar Dedemsvaart. Spannend.
Bij ons is het land erg nat…. niet goed voor de hoefjes, we hebben gelukkig 1 redelijk droog weitje, daar moeten ze op staan in de zeer natte periodes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.