November/December

In November en December staat mijn collectie weer in het Arthouse, Bibliotheek, Middenstraat 1 in Zuidlaren.
 

 

 

 

10 november organiseerde het handwerkcafe in Zwolle een workshop met Bakri Shoukeh, waaraan ik deel nam. Bakri is een Syrier, die 4 jaar in Nederland woont. Hij liet ons kennismaken met plisse en toonde hoe ze gemaakt worden dmv kartonnen mallen. Deze mallen tekent hij met de hand en vouwt ze van karton. De stof wordt er tussen gelegd en gestoomd. Een mal maken is enorm arbeidsintensief en je kunt hem maar 10x gebruiken. Het is een unieke techniek en een kunstvorm. Het lijkt een wonder als je het ziet gebeuren. Bakri ontwierp stoffen voor onze grote couturiers. Zelfs koningin Maxima heeft een avondjurk met zijn plisses! Het heeft niets met vilt te maken maar was een uitstapje naar een andere heel bijzondere techniek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.