JUNI 2013

WERKZAAMHEDEN
In mei had ik 3 kunstmarkten. In Buren scheen de zon, maar verder was het koud om te staan. Gelukkig had de verkoop niet al teveel last van de kou, noch van de crisis en zijn de positieve reacties hartverwarmend.

 

 

 

 

 

Ik ben nog steeds druk aan het vilten. Vooral de krullenkragen zijn hot, en niet aan te slepen…verder vilt ik natuurlijk weer jasjes en bodywarmers. Ik probeer mijn tijd eerlijk te verdelen tussen tuin, atelier, en schapen. Zolang het zo koud is, heb ik een voorkeur voor het vilten en toch ligt de tuin er echt prachtig bij! En alle 155 dahliaknollen zaten voor de ijsheiligen in de grond. Ze hebben vooral warmte nodig nu, maar wie niet!

WORKSHOPS

Eind mei hebben een cursist en ik samen een plaid uit de vacht gevilt met een deel van de “verse” vachten. Erg mooi geworden en heerlijk werken met die mooie vette wol.
In juni probeer ik met 2 dames tot een afspraak te komen voor een 2-daagse jasjes vilten.

SCHAPEN
Jip, het lam doet het goed en staat nu dag en nacht bij de ander schapen in de wei! Ze krijgt nog een dag of 5 een fles en daarna moet ze het met alleen brokjes en gras doen! Ze moet er wel aan wennen dat ze niet meer naar de kennel gaat aan het eind van de middag, maar dat komt wel goed! Met Pinksteren heb ik nog een bezoekje met haar gebracht aan de veearts. Mat en bibberig en een zere poot. Gelukkig is het allemaal weer over, was wel even schrikken.
De andere schapen zijn allemaal geschoren en ik heb al met diverse vachten kragen gevilt. Het is echt prachtige wol, al zeg ik het zelf…. ook het vachtje van Jip wordt steeds mooier.
De veearts heeft alle schapen ge-ent tegen de rotkreupel zodat ze nu niet meer op de knieën gaan om gras te eten. Daar ben ik wel erg blij om.
Verder hebben we het schaap met de reumatische poten in laten slapen. Ze werd steeds slechter en moet wel pijn gehad hebben. Moeilijke beslissing maar wel goed, denk ik.

PRESENTATIES
29 en 30 juni Vechtdal open atelierroute, tussen 11.00 uur en 17.00 uur is iedereen welkom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.