JULI 2013

WERKZAAMHEDEN

In juni had ik  2 korte vakanties! Een klein weekje Parijs met Gee, slapen in de daktent op de landrover in het Bois de Boulange, super gezellig! In Parijs heb ik nog wat mooie zijde stoffen en fournituren gescoord. Op de foto in de slideshow, waar ik zelf op sta, draag ik een jasje geviltt met een van deze zijdes. Daarna nog een lang familieweekend op Ameland, pff 40 man/vrouw/kind, 3 generaties, heel gezellig, druk en veel heerlijk eten. De dahlia’s groeien gestaag maar hebben nog geen bloemen. Door regen en kou groeien planten en onkruid ongeveer gelijk op… moet nodig weer de borders in!

Natuurlijk heb ik ook gewerkt! Een nieuw zomermodel ontwikkeld, gevilt, meer krullen kraagjes gemaakt, en een vacht verkocht. Deze wol wordt gebruikt voor de haardos van nissen! Leuk he, wol van Drentse Heideschapen in Noorse kabouters!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de regio-bijeenkomst deze maand van de Viltkontaktgroep hebben we een vacht gevilt in een schaapskooi.  Een inspirerende omgeving, natuurgebied op de Drentse hei. ik heb een prachtige vacht van een heidsnuckeschaap gevilt. Zwaar werk en een mooi resultaat.

Het laatste weekend van juni was de open atelierroute in het Vechtdal. Niet al teveel bezoekers, wel een opdracht voor een jasje. dus een tevreden gevoel.

ACTIVITEITENAGENDA JULI

3  juli workshop vilten uit de ruwe vacht

7 juli wolfeest in Orvelte op de Brink, tijd: 11.00-17.00 uur. Ook worden er schoonebekerschapen geschoren die dag. Echt erg leuk.

13 juli Kunstmarkt Sellingen, ik sta in het verenigingsgebouw de Sprankel, waar een tentoonstelling met als thema wol en textiel. www.schilderfestival.nl

24 juli workshop sieraden vilten

27 en 28 juli open atelier, ateliers in het Vechtdal. Beide dagen van 11.00-17.00 uur van harte welkom.

29 juli 14 workshop, 14 dames van tuinclub ‘de 4 jaargetijden” uit Dedemsvaart en omgeving komen een speciale clubsjaal vilten, waarin bloemen de hoofdrol spelen.

SCHAPEN

Alle schapen hebben een herhalingsenting gehad tegen de rotkreupel. Nu alleen nog 1x per jaar een herhaling, gelukkig. Jip doet het voorbeeldig, groeit lekker en kan het bijna op alleen gras doen. Voor de gezelligheid krijgt ze nog 2x daags een handje brokken.

Iedereen die nog met vakantie gaat wens ik een mooie tijd en zon, geniet ervan en rust lekker uit.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.