SEPTEMBER 2013

Augustus bleef zonnig en warm. Ongekend zoveel zonnige dagen achter elkaar, heerlijk. In de tuin staan de planten uitbundig te bloeien, hoewel ze nu wel een drupje regen zouden kunnen gebruiken. Langzaam maar zeker wordt het steeds droger. In het kippenhok deed een ongewenste bezoeker, buizerd, zich te goed aan een kip. Gelukkig blaften de honden zo hard dat het daarbij bleef. De twee overgebleven kippen zijn door de schrik nog steeds van de leg.

De 2 geplande workshops werden er 3 en waren erg gezellig en inspirerend. Ik mocht o.a. 3 generaties, oma, moeder en dochter ontvangen, een geweldig leuke dag.

De 2 kunstmarkten waren super. Ik had me drie slagen in de rondte gewerkt om genoeg aanbod te hebben. Heb een nieuwe serie ontwikkeld van jasjes met een soort breuklijnen erin gevilt en met een gebreide raglanmouw. Erg mooi al zeg ik het zelf….. Ook ben ik de vachten meer in de jasjes en hesjes gaan verwerken. Blijkbaar had ik voor ieder wat wils want de ┬áverkoop was overweldigend. Vooral in Ootmarsum was het een drukte van belang en erg gezellig met veel volle terrassen. Mooi weer, ge├»nteresseerde, en koopgrage bezoekers, en enorm veel complimenten over mijn werk, als ik er aanleg voor had liep ik nu naast mijn schoenen! Maar doe maar gewoon en doorwerken is meer mijn stijl…

ACTIVITEITENAGENDA SEPTEMBER.

zondag 1, kunstmarkt Hoorn

maandag 2, regio-bijeenkomst van de Viltkontaktgroep in mijn atelier.

en een weekje vakantie.

SCHAPENNIEUWS

De wensleydale longwoolschapen zijn toch een beetje bewerkelijker dan de andere… Deze week zijn we ze, amateurs als we zijn, met de kappersschaar te lijf gegaan. De konten en rondom de staart kort geknipt. Dat was een echt vies werkje, ze hebben dunnere mest en een lange behaarde staart en zonder verder in details te treden is het vast wel voor stellen hoe dat er ongeveer uit gaat zien: een knollelandschap van mest achter in die vacht. Na het knippen heb ik de achterkanten nog met water schoon gespoeld, en de hoefjes bekapt dus ze zien er nu weer picobello uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.